Fysik
Fysik- tabelværdi
17. februar 2005 af
KR. (Slettet)
Hejsa!
Der skulle vel aldrig være nogen, der kender tabelværdien for laserlys' hastighed i vand??
Kan ikke finde den nogen steder..
Der skulle vel aldrig være nogen, der kender tabelværdien for laserlys' hastighed i vand??
Kan ikke finde den nogen steder..
Svar #1
17. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
Laserlysets fart i vand kan beregnes ud fra vands absolutte refraktionsindeks (brydningsindeks), n, som per definition er;
n = c/v
c = 2.998*10^8m/s
n = 1.33 *)
Indsæt og beregn v, som er lysets udbredelsesfart i vand.
*) n er bølgelængdeafhængig. Tabelværdien gælder i en omegn af 632.8nm, som er bølgelængden af lyset fra en He-Ne-laser. Det må være den relevante værdi i dette tilfælde.
//Singularity
n = c/v
c = 2.998*10^8m/s
n = 1.33 *)
Indsæt og beregn v, som er lysets udbredelsesfart i vand.
*) n er bølgelængdeafhængig. Tabelværdien gælder i en omegn af 632.8nm, som er bølgelængden af lyset fra en He-Ne-laser. Det må være den relevante værdi i dette tilfælde.
//Singularity
Skriv et svar til: Fysik- tabelværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
