Matematik

Bestem en ligning

11. marts 2010 af marshov (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er en opgave der driller mig håber nogen kan hjælpe mig.

En funktion f er givet ved


f (x) = x ⋅ e2x .

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f (1)) .


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af bolani (Slettet)

Y = a ( x - x0) + Y0

x 0 = 1

y0 = f(1)

a = f ' (1)

- når du har alle tre, sæt dem ind i formlen nævn og reducer


Svar #2
11. marts 2010 af marshov (Slettet)

Forstå ikke helt din tankegang


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2010 af bolani (Slettet)

Ligningen for en linær funktion er Y = ax + b

For at finde en ligning for en tangent kan man bruge den samme formel som amn bruger for at finde en ligning til en linær funktion, dvs. y = a (x - x0) + Y0 - når den reducers giver det netop Y = ax+b

x0 er = 1 - det er dit punkt. P(1,f(1)

y0 finder du ved at tage f(1) = 1*e^(2*1) = _____

a er din hældningstal, for den ligning. Den finder du vha. f mærke = f '

når du har alle tal, sætter du dem ind i de pladser ind i den nævnte formel - reducer den - også har du ligningen for tangenten...


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten skal være tangent til grafen for f(x) i punktet P(1, f(1)). Tangentens hældningskoefficient i dette punkt er a = f'(1). Så du skal finde differentialkvotienten f'(x) og beregne dens værdi for x=1. Tangentens ligning er da

y = f(1) + f'(1) (x-1)


Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.