Matematik

Differentialligning hjælp

12. marts 2010 af KimPetersen91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej jeg har denne her differentialligning som jeg ikke kan løse.

V'=(Fg+Fop+(kV))/m

Nogen der kan forklare mig hvordan man løser den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan gøre brug af dit CAS-værktøj.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har sikkert også udtryk for Fg og Fop . Den slags opgaver er typisk noget med en kugle der holdes i en snor i en væske, og snoren går via en trisse til et lod i den anden ende, så Fg er forskellen i tryngdekræfterne på kuglen og loddet, Fop er opdriften på kuglen, der er nedsænket i væsken, og kV er en gnidningskraft fra væsken på kuglen. Gnidningskraften afhænger af kuglens fart v, og det fortælles, at kuglen på grund af gnidningen opnår en konstant sluthastighed, og opgaven går ud på at bestemme sluthastigheden. Hvis dette også er tilfældet i din opgave, har det ikke noget at gøre med at bruge CAS-værktøj, men derimod med at løse ligningen

dv/dt = (Fg+Fop+kv)/m = 0

idet hastigheden til slut bliver konstant, altså dv/dt = 0.

Løs ligningen med hensyn til v, med den konstante sluthastighed som resultat.


Skriv et svar til: Differentialligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.