Matematik

Differentialkvotient

13. marts 2010 af CIl2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej allesammen (:

Jeg er lidt i tvivl om jeg har løst denne korte opgave rigtigt:

Jeg skal f '(x) for f(x) = (x-2)^7

Kan det så passe at f '(x) = 7x^6 ?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2010 af mathon

nej

     f '(x) = 7(x-2)6


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke helt rigtigt. Funktionen f(x) er en sammensat funktion f = (gοh) , hvor g(x) = x7 og h(x) = x-2 , så

f'(x) = g'(h(x)) h'(x) , dvs

f'(x) = 7 (x-2)6


Svar #3
13. marts 2010 af CIl2010 (Slettet)

Nåårh det er sådan man skal gribe den an , mange tak (:


Svar #4
13. marts 2010 af CIl2010 (Slettet)

Hvad gør jeg så når funktionen hedder f(x) = ln(x)

Er f '(x) så 1/x ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2010 af mathon

Ja

se
http://peecee.dk/upload/view/168585


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Ja, det er rigtigt.


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.