Matematik

y=a^x

14. marts 2010 af mhe36fmd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder
Isoler x

Har været omkring kvadratrod og divider men kan ikke finde den rigtige vej

Hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 'x = ln(y)    /  ln(a)       


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ln(y)=x*ln(a)<=>x=ln(y)/ln(a)


Svar #3
14. marts 2010 af mhe36fmd (Slettet)

tak for svar.

Men (jeg forstår det ikke helt)

hænger potens på den måde sammen med ln


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

hvis tallet (udtrykket) på venstre side af ligningen er lig tallet på højre side af ligningen, så er deres logaritmer også ens, du gør det for at isolere x (= løse m.h.t. x)


Skriv et svar til: y=a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.