Matematik

Isoler a

18. februar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)
Jeg skal isolere a .. Hvordan er det nu lige man gør der i sådan en situation ?

1/a+3=b/4

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2005 af Duffy

Sådan!

a = 4/(b-12)


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2005 af mathman (Slettet)

Mit bud er:

ganger 4 over:

4/a + 12 = b

ganger derefter af over og dividerer b over!

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2005 af mathman (Slettet)

#1: det er ikke rigtigt!

Det er (4+12)/b = a

Svar #4
18. februar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)

Altså:

(1/a)+3=b/4

((1*4)/a)+(3*4)=b

((1*4)+(3*4)=b*a

((1*4)/b)+(3*4)=a

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2005 af mathman (Slettet)

#4:

Du skal stadig have b under (3*4)!! den skal også divideres der.

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2005 af allan_sim

#3. Måske skulle du tjekke dit eget forslag og andres kompetence, før du blot påstår, at det ikke er rigtigt....

Når du når frem til

4/a + 12 = b

og ganger med a på begge sider, skal du gange ALLE led med a:

4 + 12a = ab


Svar #7
18. februar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)

jeg er lost nu !?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2005 af kskovsgaard (Slettet)

Det rigtige resultat er a = 4/(b-12)
tror også at der var blevet glemt at gange alle ledene!

//

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2005 af allan_sim

#4.

Det er rigtigt til og med linje 2 - altså

(4/a) + 12 = b

Herefter kan du flytte 12 over på højresiden

4/a = b-12

Gange med a

4 = (b-12)*a

og dividere med b-12

4/(b-12) = a

Gav det mening?

Svar #10
18. februar 2005 af Gas&vandmester (Slettet)

I see .. nu er jeg med

Skriv et svar til: Isoler a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.