Fysik

SLANKEKUUR ! HEELP !

14. marts 2010 af MullehPigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej gutter. Har  fået en opgave for til imorgen. tænkte på om i kunne hjælpe mig?

Opgaven lyder således:

slankekur?
en person drikker et stort glad koldt vand: 250 g vand med temperaturen 8 C.
1) hvor meget energi (varme) skal der overføres fra personens krop til vandet for at opvarme det til legemetemperatur på 37 C?
svar) Q=c*m*(delta)t
= 4180 kj/kg*grad*0,25*29 C
Q=30305J
 

Er den rigtig ?

(vi fortsætter)

Personen kunne i stedet for have drukket samme mængde sodavand med samme starttemperatur. Varedeklarationen oplyser, at 100 g sodavand inderholder stoffer med en næringsværdi på 190 kJ.
-Må kroppen netto afgive energi, når man drikker sodavanden?
-Kan man slanke sig ved at supplere den daglige kost med rigelige mængder vaniljeis?

I bliver nød til at hjælpe gutter, er virkelig gået i stå.
Er i ikke rigtig søde at skrive noget tekst til det igør? så jeg kan se hvordan i gør ? :D , hiihihi tak på forhånd.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 1) du skal lige kigge på dine enheder igen... J og kJ

190 kJ /100g *250g => større eller mindre end den energi det tager at varme sodavanden op?


Svar #2
14. marts 2010 af MullehPigen (Slettet)

sorry mente kJ :) taak .

nr to forstår jeg ik helt ? ..


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

de 250g sodavand indeholder 190*2,5 kJ energi.

Vandet som han før drak indeholdte ikke noget energi, og tak derfor bare energi ud af kroppen.

Du skal nu finde ud af om den energi som du tilfører som kulhydrat via sodavanden er større eller mindre end den mængde energi det tager at varme de 250g sodavand op.

så antag at varmekapaciteten af sodavanden er den samme for vand. så ved du at det tager 30305 kJ at varme de 250 g sodavand op. Hvis 30305 kJ er større end 190*2,5 kJ så bruger kroppen mere energi end den får, og vice versa


Svar #4
14. marts 2010 af MullehPigen (Slettet)

hmm ..
undskyld jeg er så uforstående.
men skal jeg bare sætte det ind i formlen ?
Q=c*m*(delta)t ? og hvad er det for en opgave vi er igang med nu ? .. punkt 2 eller 3 ?


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 -Må kroppen netto afgive energi, når man drikker sodavanden?

Du skal sammenligne de to energi værdier.

Det tager 30305 kJ at varme 250g væske (vand/sodavand) op fra 8 til 37 grader. Det er energi som kroppen skal bruge.

250g sodavand indeholder 2,5*190 kJ energi. Det er energi kroppen får.

Hvis mængden af energi der skal til for at opvarme væsken er større end den mængde energi som kroppen modtager, så hedder det at kroppen netto afgiver energi.


Brugbart svar (2)

Svar #6
14. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 Derudover, så tror jeg at varmekapaciteten for vand er 4180 J/(kg*K) og ikke 4180 kJ/(kg*K)


Skriv et svar til: SLANKEKUUR ! HEELP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.