Matematik

Bogstaver

15. marts 2010 af mattyboy350 (Slettet)

Hej, jeg har lidt brug for hjælp med disse opgaver. Vis i viser hvordan i gør bliver det lettere at forstå :)

1. (a+2b) + (23a+42b) + 5a=

2. -2z +(4z-7) + 23 =

3. 12x + (4a + 3) -14x + (8x + a-1) =

4. 56y + (-25y + 23) - 15=

5. 5(b+3)=

6. 4(2a-3b)=

7. 3(-3a+6y)=

8. -7(-3a+6y)=

9. 5x+5y-15z=


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

1 - 4) Hæv parenteserne og læg ting af samme slags sammen

5 - 8) Gang hvert led inde i parentesen med den fælles faktor udenfor

9) Her skal du sikkert sætte en fælles faktor uden for parentes


Svar #2
16. marts 2010 af mattyboy350 (Slettet)

Vil du udybe 5 til 8 lidt? forstå det ikke helt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

F.eks i 5) har du

5(b+3) = 5b + 5•3 = 5b + 15

Man ganger hvert led i parentesen med faktoren.


Svar #4
16. marts 2010 af mattyboy350 (Slettet)

takker :)


Skriv et svar til: Bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.