Matematik

3kant

15. marts 2010 af xerox (Slettet) - Niveau: A-niveau

i en trekant betegnes skæringspunktet mellem siden a og vinkelhalveringslinjen va med D. det oplyses at vinkel A er 66 grader, c=4,7 og va=3.9

bestem | BD| og vinkel B og C


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2010 af NejTilSvampe

 Okay jeg håber du har en tegning af den, jeg forstiller mig den bare i hovedet så det er lidt svært at forklare i ord. Er heller ikke sikker på at jeg forstiller mig den rigtige trekant jo..

punktet D ligger på skæringen af a og va.

AD=va=3,9

AB=c=4,7

BD^2 = AD^2 + AB^2 - 2*AD*AB*cos(½A)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2010 af NejTilSvampe

Nu har jeg også tegnet den for dig så det måske er nemmere at se hvad jeg mener:

Vedhæftet fil:3kant.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af mathon

                        B = cos-1((c2 + |BD|2 - vA2)/(2·c·|BD|))


Skriv et svar til: 3kant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.