Fysik
fællestemperatur?
18. februar 2005 af
migmig (Slettet)
jeg har fået en opgave for som jeg ikke kan finde ud af. den hedder:
En metalklods men temp. 520 grader C nedsænkes i 220 mL vand i et isoleret kalorimeter. klodsens varmekapacitet er 48 J/K. hvad bliver systemets fællestemp. når vandet startet ved 15 grader C
En metalklods men temp. 520 grader C nedsænkes i 220 mL vand i et isoleret kalorimeter. klodsens varmekapacitet er 48 J/K. hvad bliver systemets fællestemp. når vandet startet ved 15 grader C
Svar #1
18. februar 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)
Klodsens indre energi
Qklods=Cklods*Tklods
Vandets indre energi
Qvand=mvand*cvand*Tvand
Samlet indre energi er bevaret, så
Qtotal=Cklods*Tklods+mvand*cvand*Tvand
=(Cklods+mvand*cvand)*Tfælles
Qklods=Cklods*Tklods
Vandets indre energi
Qvand=mvand*cvand*Tvand
Samlet indre energi er bevaret, så
Qtotal=Cklods*Tklods+mvand*cvand*Tvand
=(Cklods+mvand*cvand)*Tfælles
Skriv et svar til: fællestemperatur?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
