Fysik

planteplankton

18. marts 2010 af ramuk (Slettet)

¨Hej, ønsker hjælp til opgave b)

En pulserende laser udsender fotoner, der hver har energien 0,560aJ
En laser og en detektor til undersøgelse af planteplankton er anbragt i bunden af et skib 11,5 m under havoverfladen. En lyspuls sendes lodret ned og detektoren modtager 6,8*10^-8s senere den tilbagekastede lyspuls fra noget planteplankton nede i havet. Brydningindekset er forhavvandet er 1,35
 

b) Hvor langt under havoverfladen ligger det undersøgte planteplankton?
.


Brugbart svar (3)

Svar #1
18. marts 2010 af mathon

    vh = c/1,35 = 2,22068 m/s

    2L = v·t = (2,22068 m/s)·(6,8·10-8 s) = 15,1007 m

planktondybde = L + (15 m) = (1/2)·(15,1007 m) + (15 m) ≈ 22,6 m

...............

   c = 2,99792·108 m/s
   L er dybden under skibsbunden


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2011 af anonymens (Slettet)

2,22068 m/s * 6,8*10^-8 s giver da et meget meget mindre tal end 15?

Og hvorfor har du taget 2*L?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2011 af mathon

rettelse til #1 for udfald af 10'erpotens

    vh = c/1,35 = 2,22068·108 m/s

    2L = v·t = (2,22068·108 m/s)·(6,8·10-8 s) = 15,1007 m

planktondybde = L + (15 m) = (1/2)·(15,1007 m) + (15 m) ≈ 22,6 m

...............

   c = 2,99792·108 m/s
   L er dybden under skibsbunden


Skriv et svar til: planteplankton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.