Matematik

Vendetangent

18. marts 2010 af Jone (Slettet)

Hej alle

Jeg har en opgave, som jeg ønsker hjælp til. Håber nogen kan hjælpe. Tak

Opg.

Bestem vendetangenten til funktionen f (x) = x3 + 3x - 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Vendetangent kan du bestemme ved at finde nulpunkter for den dobbeltafledede.

Dvs. f''(x)=0

Karam


Svar #2
18. marts 2010 af Jone (Slettet)

Når jeg differentere funktionen får jeg f '(x)= 3x2+3

Og nulpunkterne bliver så: x(3x+3)=    x=0 el. x=-1

Kan det passe?

Men så forstår jeg ikke hvordan jeg skal finde vendetangenten vha. nulpunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2010 af mathon

    f '(x) = 3x2 + 3          ingen vandrette tangenter da 3x2+3 ≥ 3

    f ''(xo) = 6xo = 0        kravet for skrå vendetangent
                xo = 0

skrå vendetangent:
                    f '(0) = 3·02 + 3 = 3
                    f(0) = 03 + 3·0 - 2 = -2

tangentligning:
                    y = f '(0)·(x-0) + f(0)

                    y = 3·x + (-2)

                    y = 3x - 2


 


Svar #4
18. marts 2010 af Jone (Slettet)

Jeg har et spørgsmål. Hvorfor sætter du 6x0=0 her --> f ''(x0) = 6x0 = 0
x0 = 0


Skriv et svar til: Vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.