Matematik

reducering

18. marts 2010 af 215 (Slettet)

Jeg kan overhoved ikke finde min fejl 

Vedhæftet fil: sdcf.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven går åbenbart ud på at finde skæringspunkter mellem en cirkel og en ret linie, hvis ligninger du har givet:

(x-3)2 + (y-1)2 = 25

y = x-1

Indsæt den sidste ligning i den første:

(x-3)2 + (x-2)2 = 25 , der giver

x2 - 6x + 9 + x2 - 4x + 4 - 25 = 0, eller

2x2 - 10x - 12 = 0, som vi forkorter med 2 til

x2 - 5x - 6 = 0 , der har diskriminanten d = 52 + 4•6 = 49 = 72, så rødderne er

x = (5±7)/2 , dvs. x = 6 eller x = -1 . Brug nu ligningen y = x-1 til at finde de to skæringspunkter

(x,y) = (6, 5) eller (x,y) = (-1, -2)

Det ser ud til, at du har en fortegnsfejl på koefficienten til x i dine indledende udregninger.


Svar #2
18. marts 2010 af 215 (Slettet)

 hmm... er det bare mig.. eller er rodformlen ik forkert skal det ikke være -b ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

b er jo -5


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.