Matematik

Matematik - Brøker

18. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

Hvis 4/8 er det samme som 1/2, hvad er 6/8 så det samme som?

- Forklar gerne, hvordan man finder frem til svaret!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad 6/8 måte være det samme som er ganske uafhængigt af, om 4/8 er det samme som 1/2. Forkort din brøk med 2, dvs. divider med 2 i både tæller og nævner.


Svar #2
18. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

Andersen11:

Der er kun 6 svarmuligheder - kan det være 0, 1/8, 1/4 eller 1?

Og hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ingen af delene.

Opløs i faktorer og forkort fælles faktorer ud.

6/8 = (3•2)/(4•2) = (3•2)/(4•2) = 3/4 .

Som sagt, du skal forkorte brøken med 2.


Svar #4
18. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

Okay, tak.

Jeg har også 2 andre, som jeg ikke helt forstår. 9/24 kan jo ikke deles i to stykker, altså 9.

Hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Men måske du kan tænke på et andet helt tal, der går op i både 9 og 24?


Skriv et svar til: Matematik - Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.