Fysik

Det haster.. hjælp...

18. marts 2010 af REZAH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.. jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af at løse... håber at der er nogen der kan hjælpe..

opgaven: en kraft på 0,52 N trækker en klods med massen 570 g hen over en vandret bordflade

a) hvor stor er accelerationen, hvis man kan se bort fra gnidningen?
b) hvor stor klodsens fart efter 1,5 sekunder?
c) hvor langt har den bevæget sig efter 1,5 sekunder, hvis den er startet fra hvile?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af Martinen (Slettet)

Opgave a)

F=m*a --> a=F/m

a=0,52N/0,57kg=0,91(m/s2)

Opgave b)

a=dv/dt --> dv=a*dt  og dt=1,5sek

dv=0,91(m/s2)*1,5sek=1,37(m/s)

Opgave c)

s=0,5*dv*dt

s=0,5*1,37(m/s)*1,5sek=1,02m


Skriv et svar til: Det haster.. hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.