Matematik

Potensfunktioner hjælp

18. marts 2010 af ZIDAN10 (Slettet)

 Hej jeg kan ikke finde ud af at regne denne opgave. Er der nogle der kan hjælpe mig med det??:)

Opgaven lyder sådan: En funktion er givet ved  f(x) = b·xa.  Bestem tallene a og b, når det oplyses, at  f(1) = 12, og at f(x) falder med 7%, når x vokser med 4%.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af peter lind

Det sidste betyder at f(1)*0,97=b*1,04a.  sæt værdierne fra den første oplysning ind i definitionen af funktionen og du har 2 ligninger til at finde de ubekendte a og b


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2010 af Isomorphician

At f(1) = 12, giver at b = 12, da:

12 = b*1a = b*1 = b

a findes ved:

0,93*f(x0) = 12*(1,04x0)a <=>

0,93*f(x0) = 12*x0a*1,04a <=>

0,93*f(x0) = f(x0)*1,04a <=>

0,93 = 1,04a <=>

 ......


Skriv et svar til: Potensfunktioner hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.