Matematik

Bestemme funktion

20. marts 2010 af kjgizmo (Slettet)

Goddag

Jeg har fået stillet en opgave hvor jeg skal bestemme tallene a og b i en funktion beskrevet udfra

f(x)=ax+b formlen.

Jeg får opgivet følgende:

x = loddets vægt i gram

y = fjederens position

Jeg har smidt de koordinater ind jeg har fået i Graph programmet og har givet mig en tendenslinje på punkterne

Er den funktion jeg får der nok til at bestemme det der bliver spurgt om ?? Eller hvordan kan det også gøres ?

Vedhæftet fil: Untitled-2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2010 af peter lind

Nu kan jeg altså ikke se det hele på grund af reklamer. Meningen er at du skal bruge regressionanalyse, og det kan jeg ikke se om du har gjort.


Svar #2
20. marts 2010 af kjgizmo (Slettet)

Det har jeg ikke ..

Har blot brugt programmet til at lave tendens linjen og lade den beregne funktions forskriften for den ..

Men hvordan gør jeg med en regressions analyse ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2010 af peter lind

Det lyder som om programmet har foretaget regressionsanalyse.


Svar #4
20. marts 2010 af kjgizmo (Slettet)

Vil sige jeg bare kan bruge den tegning og argumentere gennem den hvis jeg benytter den som bilag ??

Men hvordan gør man det ellers uden hjælp fra sådan program ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2010 af peter lind

Det skal under alle omstændigheder beregnes af et program. Det burde være nok at henvise til dit program.


Svar #6
20. marts 2010 af kjgizmo (Slettet)

Okay.. Jeg prøver at give ham de data og ser hvad han siger.. .

Nu er jeg så bare i tvivl om hvordan jeg skal forklare tallenes betydning ihenhold til fjederens betydning ?

Opgave beskrivelse:

(Ved et laboratorieforsøg hænges der en fjeder op ved siden af en målestok. Når der hænges et lod i fjederen bliver den længere. Fjederens position kan aflæses på målestokken og for pilen.

Det oplyses at fjederens position som funktion af loddets vægt med en god tilnærmelse kan beskrives ved en matematisk model af formlen f(x)=ax+b hvor f(x) er fjederens position målt i cm, og x er loddets vægt)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2010 af peter lind

Prøv at se på hvad du får når x = 0 og hvad der sker når du forøger x med 1.


Svar #8
20. marts 2010 af kjgizmo (Slettet)


Svar #9
20. marts 2010 af kjgizmo (Slettet)

Jeg skal redegøre for a og b værdierne og deres betydning.. ??


Er ikke lige med på hvad betydning det får hvis jeg gør det andet med x=0 og forøger med 1..


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. marts 2010 af peter lind

y=a*x+b sæt x = 0. Hvad bliver y så ?


Svar #11
20. marts 2010 af kjgizmo (Slettet)

ved f(0) får jeg 10.233333 som er den angivne b værdi

Og ved f(1) får jeg 10.53


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. marts 2010 af peter lind

og dermed angiver du betydningen af b. Det er værdien af y når x = 0 eller med andre ord  hvilestillingen for fjederen., der hvor den er når fjederen ikke er belastet. f(x+1)-f(x) = a så a angiver hvor meget fjederen forlænges, når belastningen øges med 1 af den enhed du nu anvender..


Skriv et svar til: Bestemme funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.