Matematik

hjælp

20. marts 2010 af muslile (Slettet)

Hej. Hvordan regner jeg denne opgave ud?

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at
f (3) = 40 og f (5) = 160.
Bestem en forskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2010 af Tyrael (Slettet)

Du har, at:

f(3) = 40

Her får du at vide, at x = 3, mens y = 40.

f(5) = 160

Her får du at vide, at x = 5, mens y = 160.

Brug topunktsformlen for disse nye punkter. ;-)


Svar #2
20. marts 2010 af muslile (Slettet)

Ok. Tak nu kan jeg godt resten ;D


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af mathon

        y2/y1 = aΔx     a>1

        160/40 = a5-3

        4 = a2
        2 = a da a>1

        b = y/ax = 160/25 = (25·5)/25 = 5

        f(x) = 5·2x


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.