Matematik

hjælp til mat

21. februar 2005 af xyz (Slettet)
Hejsa.. Jeg har en opgave jeg godt kunne tænke mig at få noget hjælp til.

det er om sandsynlighedsregning:s

I et bestemt lotteri er sandsynligheden 10% for, at en lodseddel giver gevinst. der købes 12 lodsedler.

1) Bestem sandsynligheden for, at ingen af de 12 lodsedler giver gevinst.

2) bestemt sandsynligheden for, at mindst 2 af de 12 lodsedler giver gevinst.

Hvor mange lodsedler skal man mindst købe, hvis sandsynligheden skal være større end 50% for, at mindst 2 lodsedler giver gevinst?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

xyz:

Med X kan du betegne den stokastiske variabel, som angiver antallet af gevinstgivende lodsedler blandt de købte. Så er X binomialfordelt med antalsparameter n=12 og sandsynlighedsparameter p=0.10, formelt

X ~ b(12,0.10)

1) Du skal bestemme P(X=0).

2) Bemærk, at den komplementære hændelse er højst 1 gevinst, dvs.

{X>=2}_c = {X
Du skal bestemme P(X>=2).

Vink (til det sidste spørgsmål):
hvilken parameter justerer man på?

//Singularity

Svar #2
21. februar 2005 af xyz (Slettet)

hmm.. jeg er ikke helt sikker. går denne opgave ud på noget binomial-regning eller noget stokastisk noget?

b(n,p) = 1,2
og udfra dette skal jeg bestemme P(X=0)???

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Du skal bruge binomialformlen. For k = 0,1,....,n har vi, at

P(X = k) = K(n,k)*(p^k)*(1-p)^(n-k)

hvor

K(n,k) = n!/[k!*(n-k)!]

er binomialkoefficienten.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Rettelse:

binomialformlen -> binomialfordelingen

//Singularity

Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.