Matematik

Bestem en ligning

21. marts 2010 af Sneakes (Slettet)

Hej SP .. Nogle der kunne sparke mig igang med følgende opgave?

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i (x0, f(xo)), når:

f(x) = √x+2x-3, x0 = 1

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find den afledede f'(x) og beregn f'(x0) . Det er tangentens hældningskoefficient i dette punkt. Dernæst er blot tilbage at bestemme ligningen for den rette linie gennem punktet (x0, f(x0)) med hældningskoefficient f'(x0).

Det er lidt svært at se, om du mener

f(x) = (√x) + 2x - 3 eller

f(x) = √(x + 2x - 3)


Svar #2
21. marts 2010 af Sneakes (Slettet)

f(x) = (√x) + 2x - 3 (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Udmærket. Find nu den afledede (differentialkvotienten) af f(x). Du må have lært, hvordan man differentierer √x , 2x, og -3 hver for sig?


Svar #4
21. marts 2010 af Sneakes (Slettet)

Hedder den så x-2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej. Du kan benytte den generelle formel

d/dx (xn) = n xn-1 og at

√x = x1/2 . Så er

(√x)' = 1/2 x-1/2 = 1/(2√x)


Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.