Matematik

Reduktion og omskrivning

22. marts 2010 af Anne5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducer følgende udryk

xy/y2*(y/x)4*(x2y2)-3*x5y11 

Jeg mangler RIGTIG meget hjælp?


Svar #1
22. marts 2010 af Anne5 (Slettet)

lige en rettelse

ved det første y er det opløftet i 5, og IKKE i 2, som der står


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2010 af kimor (Slettet)

Ved reduktion får jeg følgende: (xy*y4) / x5


Svar #3
22. marts 2010 af Anne5 (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det? - alts med udregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal bare tælle potenserne for x og y:

x: 1 -4 +2(-3) + 5 = 1-4-6+5 = -4

y: 1 -5 + 4 + 2(-3) + 11 = 1-5+4-6+11 = 5

Så det færdige resultat er  y5/x4 , hvilket #2 også kan reduceres til.


Skriv et svar til: Reduktion og omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.