Matematik

Numerisk/absolut værdi

23. marts 2010 af Knotz (Slettet)

Hej allesammen,

Er der nogen, der kan forklare hvorfor |a-b| = |b-a|?
Jeg er ikke så godt inde i regnereglerne omkring numerisk værdi, og selvom jeg godt kan se intuitivt, at det må gælde, kan jeg ikke rigtig argumentere for det, derfor - hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af mathon

     |a-b| = |(-1)·(-a + b)| = |(-1)(b + (-a)| = |(-1)·(b - a)| = |-1|·|b-a| = 1·|b-a| = |b-a|

...............

addition er kommutativ a+b = b+a

den numeriske værdi af et produkt er lig produktet af faktorernes numeriskværdier
  |a·b| = |a|·|b|


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Jeps - lige i skabet.

Karam


Skriv et svar til: Numerisk/absolut værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.