Matematik

optimering

23. marts 2010 af kmcx (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej har problemer med optimering, er begyndt at få styr på dif. regning en smule.

men skal forklare optimering/ hvordan man gør evt et eks. ville hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af mathon

du finder de x-værdier
for hvilke
              f '(xo) = 0
og bestemmer fortegnsvariationen i en lille omegn ω(xo) om xo.

er fortegnsvariationen for f '(x) om/i xo

                                   +  0  -   har f(x) lokalt maksimum for x = xo

                                   -  0 +    har f(x) lokalt minimum for x = xo

                                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Som udgangspunkt skal man blot tænke på, hvordan man får mest muligt for færrest penge, hvis det er det, det handler om (økonomi). I matematikken gælder det ofte om at lave et areal eller et rumfang, der er størst muligt indenfor nogle givne parametre. For eksempel vil en dåsefabrikant være ret interesseret i at lave en dåse, der rummer mest muligt med en given mængde blik til rådighed. En dåse, hvor diameteren svarer til højden vil tilfredsstille det kriterium.


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.