Fysik
Helmholtz
21. februar 2005 af
Micc_86 (Slettet)
Heysa, så skal jeg til at lave en rapport kaldet Helmholtz resonans. Forsøget gik simpelhen ud på, at man skulle puste på kanten af en flaske åbning, hvortil vi skulle måle frekvensen til den tilhørende volumen af luft i flasken.
Vi har fået en nogle måleresultater, som vi har afbildet i et koordinatsystem m. volumne af luft (målt i L) hen af 1. aksen, mens frekvensen (målt i Hz) er sat hen af 2. aksen.
Vi fik da afvide, af vores lærer, at vi skulle tilføje en tendenslinie => POTENS, hvor vi da fik en R^2 værdi på 0,9978, hvilket jo er rigtig godt!
Funktionen lyder:
y = 143,77x^(-0,0511)
Det vi skulle ligge mærke til var, at a = -0,0511, hvilket den også skal være.
Problemet er bare, at jeg ikke ved, hvorfor den skal være det? Samt med, at jeg ikke ved, hvordan man ved, at der er tale om en potensfunktion??
Så hvis der er nogen, der kan forklare, hvordan man ved dette, så ville det hjælpe meget. Jeg har selv prøvet at søge på nettet, men synes ikke ejg fandt noget, der kunne hjælpe - desværre :(
Vi har fået en nogle måleresultater, som vi har afbildet i et koordinatsystem m. volumne af luft (målt i L) hen af 1. aksen, mens frekvensen (målt i Hz) er sat hen af 2. aksen.
Vi fik da afvide, af vores lærer, at vi skulle tilføje en tendenslinie => POTENS, hvor vi da fik en R^2 værdi på 0,9978, hvilket jo er rigtig godt!
Funktionen lyder:
y = 143,77x^(-0,0511)
Det vi skulle ligge mærke til var, at a = -0,0511, hvilket den også skal være.
Problemet er bare, at jeg ikke ved, hvorfor den skal være det? Samt med, at jeg ikke ved, hvordan man ved, at der er tale om en potensfunktion??
Så hvis der er nogen, der kan forklare, hvordan man ved dette, så ville det hjælpe meget. Jeg har selv prøvet at søge på nettet, men synes ikke ejg fandt noget, der kunne hjælpe - desværre :(
Skriv et svar til: Helmholtz
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
