Matematik

Kanonen

24. marts 2010 af Hellemig (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kanonkuglens bane ved en skudvinkel på 45 grader kan beregnes efter foreskriften= y=-1/1600x i anden+x

y er kanonkuglens højde i meter over jorden. x er kanonkuglens vandrette afstand i meter fra kanonen.

Fakta om 24 punds kanonen: Diameter på kanonløbet= 150mm. Kuglens udgangshastighed= 125 m pr. sek.

Hvor langt kommer kanonkuglen ud, når skudvinklen er 75 grader?

Hvad er udgangshastiigheden for kanonkuglen i km/time?

vælg x-værdier og udfyld skemaet. Forstår ikke hvad tal jeg skal sætte ind her?

Hvor langt kommer kanonkuglen op, når skudvinklen er 45 grader?

Hvordan sætter man noget i anden i exel regneark?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

det er lettes at gå ud fra at 10 meter pr. sekund svarer til 36 km/h, i øvrigt begynd selv på opgaverne, så er det bedre at rette


Skriv et svar til: Kanonen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.