Matematik

Hjælp til at bestemme b, i forskrift.

24. marts 2010 af Ambs - Niveau: C-niveau

 Hej

Håber der er en der kan hjælpe mig med følgende spørgsmål.

f(x) = 3x + b

Jeg skal bestemme b, så grafen går gennem (-2,-3)

Jeg troede jeg skulle bruge y - y0 = a(x - x0) = y + 3 = 3(x + 2) = y = 3x + 3,

men det kommer ikke til at passe? 

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2010 af peter lind

Det kan du skam også godt. Du får så b=3. Noget nemmere er det at sætte værdierne ind i definitionen for x. Det giver      -3 = 3*(-2) +b


Svar #2
24. marts 2010 af Ambs

 Mange tak

Jeg ved ikke lige hvad jeg tænkte på, kan godt se nu at den passer.


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme b, i forskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.