Fysik

R=R*(1+a*(T-T))

27. marts 2010 af IndiaDesi (Slettet)

hjælp til denne opgave..

i denne opgave ser vi på en glødetråd af kobber. man udtrykker temperaturafhængigheden af resistansen R af en metaltråd ved ligningen

R = R0*(1+α*(T-T0))

vi betegner her trådens resistans ved temperaturen T0 med R0, mens resistansen ved temperaturen ved temperatur T betegne med R. Størrelsen α kaldes temperaturkoefficienten for resistans.

a. ved temperatur 18 C måkes resistansen til 5,43 Ω. beregn resistansen ved temperaturen 75 C. benyt, at temperaturkoefficienten for kobber ved temperaturen 18 C er αkobber = o,0040 K^-1.

b. lidt senere måles resistansen til 7,11 Ω. beregn trådens temperatur.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2010 af mathon

b.
       R = Ro·(1+α·ΔT)

       ΔT = ((R/Ro) - 1)/α
       T = To + ((R/Ro) - 1)/α
 

    


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2010 af mathon

  α = ((R/Ro) - 1)/ΔT
                                        ((R/Ro) - 1) er dimensionsløst
hvoraf

  [α] = K-1
 

                                  


Svar #3
27. marts 2010 af IndiaDesi (Slettet)

kunne du måske forklare? jeg forstår virkelig ikke denne opgave ?


Skriv et svar til: R=R*(1+a*(T-T))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.