Fysik

help

27. marts 2010 af missunknow (Slettet)

i denne opgave skal du beregne resistansen i en højspændingsledning. resistansen af en metaltråd med længden l og tværsnitsarealet a udtrykkes ved følgende formel:

R = ρ*l/a

proportionalitetskonstanten ρ kaldes metallets resistivitet (kaldes også den specifikke modstand)

a. beregn resistansen af en 25 km lang højspændingsledning af kobber. ledningens tværsnitsareal er 120 mm^2. benyt, at resistiviteten for kobber er ρkobber = 0,0155 * 10^-6 Ω*m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt alle de opgivne tal ind i formlen. Omregn km og mm2 til hhv. m og m2 .


Svar #2
27. marts 2010 af missunknow (Slettet)

er 25 = l

og

120 = a


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2010 af peter lind

Nej l = 25 km og a = 120mm2


Skriv et svar til: help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.