Fysik

R=R*(1+a*(T-T))

28. marts 2010 af IndiaDesi (Slettet)

nogen som kunne hjælpe mig med dette indlæg?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=825786


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Normalt er drt sådan at modstanden øges, n¨år temperaturen stiger (undtaget er konstantan med negativ temperaturkoeffecient eller er den konstant?), hvis du skriver leddene hver for sig, så kan du se, at vi til begyndelsesmodstanden skal lægge modstandsforøgelsen til. Tegn en graf af forløbet, så bliver det mere klart.


Svar #2
28. marts 2010 af IndiaDesi (Slettet)

skal jeg ikke bare bruge formlen og sætte tallene ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

jo men mathon har jo vist det, kan jeg se, prøv at kigge i den gamle tråd


Svar #4
28. marts 2010 af IndiaDesi (Slettet)

men jeg forstår det ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

R = R0 + resten, som er modstandsforøgelsen, altså R0 er begyndelsesmodstanden, hertil lægges R0*α*ΔT, det kunne være en start på 10 Ohm og et tillæg på 1 Ohm, å vi kommer op på 11 Ohm ved en bestemt temperatur


Svar #6
28. marts 2010 af IndiaDesi (Slettet)

det giver ingen mening. jeg forstår det altså ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Modstanden ændrer sig med temperaturen efter formlen som angivet (inden for et begrænset temperaturområde)

R(T) = R0(1 + α(T-T0)) ,

hvor R0 er modstanden ved temperaturen T0, og α er en konstant der er karakteristisk for det pågældende materiale, som modstanden er lavet af.

I den oprindelige opgave kender du R0, der er modstanden ved en bestemt temperatur T0, samt materialkonstanten α, og man skal så bruge formlen til at beregne modstanden ved en anden angivet temperatur T.
      T0 = 18 C
      R0 = 5,43 Ω
      α = 0,0040 K-1 ,
      beregn R(T) for T = 75 C

Senere i opgaven måles modstanden for den samme tråd ved en ukendt temperatur T2 . Her kender vi nu R(T2), R0, T0 og α og skal så finde T2 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2010 af mathon

    R2 =R1·(1+α·ΔT)

    1+α·ΔT = (R2/R1)

    α·ΔT = ((R2/R1) - 1)

    ΔT = ((R2/R1) - 1)/α

    T2-T1 = (((R2/R1) - 1)/α)

    T2 = (((R2/R1) - 1)/α) + T1


Skriv et svar til: R=R*(1+a*(T-T))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.