Fysik

Udregning af stigning på rampe

28. marts 2010 af Linnea_s (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har midt på en rampe stukket en tommestok vandret ud i luften (med vaterpas selvfølgelig) og målt fra tommestokkens 1 meter 90 grader ned på rampen. stykket fra tommestokken ned på rampen er 13 cm. Hvad er den procentvise stigning så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

12,9%


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Stigningsprocenten beregnes normalt som den lodrette stigning i forhold til den vandrette længde. I dette tilfælde er stigningsprocenten da

13/100 = 0,13 = 13,0%


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Stigning=-13/100= -13%


Svar #4
05. april 2010 af Linnea_s (Slettet)

tak for svar!

Jeg har selv målt vinklen af stigningen til 9 grader, og så ville jeg finde ud af hvor mange procent de 9 grader er af 90 grader

så (90/100)x9 =8,1 %

er det helt hen i vejret? mange synes det lyder logisk :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

9º af 90º udgør

9/90 = 1/10 = 10%

Du skal se på, hvor stor en del de 9º udgør af det hele (90º) .


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2010 af MN-P (Slettet)

Stigningen angives som en stigning pr meter vandret hen. Det svarer til tangens til vinkelen, og til hældningstallet i den rette linies formel i koordinatsystemet.

En stigning på 13% svarer til en vinkel på ca 7,4o hvilket er 7,4*100/90% = 8,2% af en ret vinkel


Skriv et svar til: Udregning af stigning på rampe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.