Matematik

finde punkt ud fra nogle længder.

01. april 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg kan ikke huske hvordan men finder koordinaterne til et punkt, hvis man  kender to længder ud til den fra to andre punkter i et koordinatsystem.

prøv og se min figur jeg har vedhæftet :)

jeg har beregnet længden af r = 23,486 og s = 23,284, hvordan finder jeg så mit punkt B ??

i behøver ikke regne det for mig, hvis i bare kunne fortælle mig formlerne?

på forhånd tusind tak!!

Vedhæftet fil: Punkt B.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2010 af mathon

        |RB|/sin(76,83º) = 9,73/sin(76,83º+79,16º)

    

                  B = (|RB|·cos(76,83º);|RB|·sin(76,83º))


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2010 af heeii (Slettet)

ville også mene at du skal bruge noget cosinus eller sinus noget . . . . . .


Svar #3
01. april 2010 af klinki (Slettet)

|RB| giver så -10,976 ?? forstår ikke hvorfor det skal gøres sådan.

jeg har for at finde RB eller som jeg har kaldt s brugt denne formel:

s= (23,486 * sin(76,83)) / (sin(79,16))       hvilket giver 23,284.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2010 af mathon

på din regnemaskine skal vinkelmålet være degree:

                      |RB| = sin(76.83º)·(9.73/sin(76.83º+79.16º)) = 23.2838

                      B = (23.2838·cos(76.83º);23.2838·sin(76.83º)) = (5.3050 ; 22.6714)


Svar #5
03. april 2010 af klinki (Slettet)

arh der var fejlen :) tusind tak!! du er min helt! :D


Skriv et svar til: finde punkt ud fra nogle længder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.