Matematik

Matematikhjælp

02. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave jeg har prøvet at løse længe, men jeg kan ikke finde ud af den, da jeg skal aflevere opgaven kunne det være rart at få hjælp.

Opgaven lyder:

Sammenhængen mellem afsætningen, x og stykprisen i kr. f (x) for en bestemt vare er givet ved
forskriften

f (x) = −10x + 2400 x ∈[10; 200]

Grafen for funktionen f ses i det vedhæftede dokument

Omsætningen er givet ved funktionen
O(x) = f (x) ⋅ x

hvor f (x) angiver stykprisen i kr. for en vare ved en afsætning på x stk.

a) Bestem forskriften for funktionen O(x) , og bestem den afsætning, x , der giver størst
omsætning.

b) Bestem forskriften for den omvendte funktion f −1 (x) , og forklar betydningen af f −1 (1850) = 55.

Håber I vil hjælpe.
På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Opg. 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Har du slet ikke noget bud på nogle af del-opgaverne?

I a) skal du kombinere udtrykket for f(x) med udtrykket for O(x) til at finde den færdige forskrift for O(x). Dernæst skal du finde maksimum for O(x) i intervallet [10; 200].


Svar #2
02. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

Jeg er forvirret over denne slags opgave typer derfor ved jeg ikke hvordan jeg skal finde en forskrift og den afsætning man skal finde der giver størst indtjening


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Forstår du heller ikke min forklaring?

Du har f(x) = -10x + 2400 og O(x) = f(x)•x . Sæt udtrykket for f(x) ind i udtrykket for O(x) :

O(x) = f(x)•x = (-10x + 2400)•x = -10x2 + 2400x

Løs derefter ligningen O'(x) = 0


Svar #4
02. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

#3
 

#2

Når okay på den måde okay nu har jeg forstået det


Svar #5
02. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

#3
 

Okay jeg vil også have hjælp til spørgsmål b).

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har forskriften for f(x):

y = f(x) = -10x + 2400, for x ∈ [10; 200]

Den omvendte funktion f-1 beskriver x som funktion af y, så brug forskriften for f til at finde forskriften for f-1 .


Svar #7
02. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

#6
 

#5

hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 - Udtryk x ved y. Isoler x.


Svar #9
02. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

den har uden tvivl n invers, men derfor er det godt lige at sikre sig, at funktionen er 1:1


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.