Matematik

reducere

03. april 2010 af fengur (Slettet) - Niveau: C-niveau

håber i kan hjælpe med denne opgave.

a) reducer udtrykket 2b*(a+ab)-2ab

samt

reducer udtrykket 8*p*q3

                              2*p*q

håber i forstår hvordan den nederste er skrevet???


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2010 af Mac3 (Slettet)

I det første udtryk skal du starte med at gange 2b ind i parentesen.

I det andet skal du huske, at i en brøk må du gange og dividere med samme "tal", hvis du blot gør det i både tæller og nævner. Hvis du f.eks. dividerer med p i tæller og nævner, så forsvinder p fra udtrykket. Du kan også dele med q og med 2, og så ser det hele lidt mere overskueligt ud... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2010 af CM1992 (Slettet)

2b*(a+ab)-2ab = 2ba + 2ab2 - 2ab = 2ab2

8pq3/(2pq) = 4q2 , forudsat at både p ≠ 0 og q ≠ 0


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skal lige for en god ordens skyld pointeres, at svaret fra CM1992 i #2 fik hun fra mig ved at først at skrive til min indbakke og så kopiere mit svar, der blev givet i den tro, at hun havde brug for hjælp til opgaven, ind her. Dog gad hun end ikke tage tiden til at formattere det ordentligt. Men det er vel, hvad man kan forvente af en 8-årig.


Svar #4
04. april 2010 af fengur (Slettet)

 mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.