Matematik

Differentialkvotient?

04. april 2010 af Thea11 (Slettet)

Hej ..

Er der nogen der kan forklare begrebet differentialkvotient ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

Differentialkvotienten er hældningskoefficienten for tangenten i punktet (x0, f(x0)).

Eksempel:

f(x) = 2x2 + 4x + 3

f'(x) = 4x +4

f'(2) = 4 · 2 + 4 = 12

Hældningskoefficienten for tangenten i punktet (2,f(2)) - differentialkvotienten - er altså 12.


Svar #2
04. april 2010 af Thea11 (Slettet)

men er hældningskoefficienten så den samme som differentialkvotienten og også den samme som sekanthældningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2010 af mathon

...kan en eller anden forklare begrebet differentialkvotient ?

                    f '(xo)  er lig med grænseværdien for (f(xo+h)-f(xo))/h for h→0
                    som du kender fra tretrinsreglen


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

#2 Ja, hældningskoefficienten for tangenten i punktet (x0,f(x0)) benævnes differentialkvotienten.

Sekanthældningen er ikke differentialkvotienten, men derimod differenskvotienten, som netop går mod differentialkvotienten, når h bliver meget lille. Som #3 skriver, gælder der, at:

differenskvotienten → differentialkvotienten når h → 0

Eller skrevet:

(f(x0+h)-f(x0))/h → f'(x0) når h → 0

Du har sikkert lavet en fiks tegning i matematiktimen, hvor netop dette er beskrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2010 af jesper5 (Slettet)

hvor får du 2 fra i svar #1??


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2010 af Proprium (Slettet)

Det var såmænd bare et eksempel. Du kunne også have valgt et andet tal.


Skriv et svar til: Differentialkvotient?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.