Fysik

Accelerationsspæmding???

04. april 2010 af guleroden (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har en opgave for til på Tirsdag men er helt blank.

opgaven lyder sådan:

en protonståle sendes fra en accelerator ind med et tyndt guldfolie(target) med en masse på 12,5 mg. protonernes energi er 1,5 Kev.

a) hvilken accelerationsspænding er nødvendig, for at protonerne kan opnå denne energi.

for at ramme guldfolliet skal protonerne afbøjes i et homogent magnetfelt, så deres baneradius er 1,85 m.

B) beregn fluxtætheden af dette magnetfelt, når protornerne bevæger sig vinkelret på feltlinierne.

protonstrålen består af en række pulser, hver med en varighed på 0,5 ms. hver puls svarer til en kortvarig strøm med en styrke på 9,5 mA. guldfolliet rammes i løbet af et sekund af 200 sådanne impulser.

C) bestem antallet af protoner i hver puls.

D) vurder foliets temperaturstignig i løbet af et sekund, hvis vi antager at 1% af protonstrålerens energi afsættes som indre energi.

jeg håber i kan hjælpe mig for jeg ved simpel hen ikke hvordan det skal laves på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2010 af peter lind

Energi = spændingsforskel*ladning


Svar #2
04. april 2010 af guleroden (Slettet)

mange tak men er det muligt du kan regne dem for mig og hvad med de andre opgaver... er det muligt du kan hjælpe mig med dem...

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2010 af peter lind

a) Du har energien og ladningen af en proton. Så er det bare at sætte det ind i formlen i #1

b) Brug at at kraften på protonerne er q*v*B skal give den nødvendige centripetalkraft i en jævn cirkelbevægelse.

c) Brug at strømstyrke er ladning, der passerer i en given tid delt med denne tid.

e) Tilført energi = m*c*ΔT, hvor m er masse af folie, c er den specifikke varmekapacitet og ΔT = temperaturstigningen.


Svar #4
04. april 2010 af guleroden (Slettet)

mange tak for hjælpen.. men hvis det er muligt kan du så hjælpe med at regne opgaverne ud så kan jeg sammeligne med mine resultater..

og mange mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Accelerationsspæmding???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.