Matematik

Opgave 3: 3 linjer

04. april 2010 af nbrarup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har fået stillet følgende opgave;

Opgave 3

3 linjer er givet:

                            l : y = - x + 8

                           m : y = 1/3 x + 2

                           n : y = - 1/2 x + 2

a. Beregn vinklerne som linjerne danner med vandret.

b. Skitser linjerne i et koordinatsystem; herved dannes en trekant.

c. Beregn trekantens vinkler ud fra kendskab til de vinkler, som linjerne danner med vandret.

Jeg har lidt problemer med disse opgaver, så jeg håber i kan hjælpe mig.

Mvh. Nicolaj Brarup



Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

a. Hældningskoefficienten til en linie er lig med tangens til vinklen, som linien danner med x-aksen ("vandret").


Skriv et svar til: Opgave 3: 3 linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.