Matematik

Differentialregning

06. april 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er bestemt ved f(x) =6 * kvadratrod x - 2x    , x<0

Bestem f' og benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb.

Jeg har differentieret funktionen til 1 over 2 kvadratrodx minus 2

Så vil jeg finde monotoniforholdene og på den måde benytte differentialregning til at argumentere for grafens forløb, men jeg kan ikke finde ud af at finde nulpunkterne.

Er der nogen som kan hjælpe mig med at vise, hvordan det skal gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

nulpunkter: sæt f(x)=0 og løs den


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2010 af Proprium (Slettet)

Differentier funktionen, og løs ligningen f'(x0)=0.


Svar #3
06. april 2010 af MisSluis (Slettet)

jamen det er der, hvor jeg er stået af, for hvordan i alverden løser man den med 1 over 2 kvadratrod x     minus 2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2010 af Proprium (Slettet)

Først og fremmest: hvad hedder din funktion?

Hedder den:

f(x) = 6 · √(x) - 2x

Eller:

f(x) = 6 · √(x-2x)

Eller hvordan?


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.