Matematik

Reducering

06. april 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan man reducere

kvadratrod(30x)
____________

kvadratrod(2x)*kvadratrod(5)

= kvadratrod(3)

ved at gange kvadratrod(2x) med kvadratrod(5) = k(10x) og så regne brøken


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har

√(30x) / (√(2x) √5) = √3 •√(10x) / √(10x) = √3 , x ≠ 0 .


Svar #2
06. april 2010 af hjæææælp (Slettet)

√(30x) / (√(2x) √5) = √3 •√(10x) / √(10x) = √3 , x ≠ 0

Hvor får du kvadratrod(3) fra? 


Svar #3
06. april 2010 af hjæææælp (Slettet)

 Er med på det nu... 

men hvad med denne?

kvadratrod(4x^3*y^4)*kvadratrod(18x^3*y^2)

= kvadratrod(22x^6*2y^6) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså

√(4x3 y4) √18x3 y2) = √(72 x6 y6) = (6√2) |x|3 |y|3

Jeg kan ikke se, hvor du får 22 fra.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.