Matematik

Minusse med brøker.

08. april 2010 af MaleneHr (Slettet)

 Ja. mit spørgsmål lyder sådan : hvordan minusser man med brøker'?
altså ved f.eks. 2/3 plus 3/4 så siger man jo 3 x 3, 3 x 4 og bagefter 4 x 3, 4 x 2. og så plusser man
er det samme pointe ved minus?ganger man bare sammen og så minus.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2010 af MN-P (Slettet)

Man pludser og minusser ikke, manlægger til og   trækker fra. I 6. klasse bruger man da ikke babysprog mere, vel.

3/4-2/3       skaf fællesnævner  12

3*3/4*3 - 2*4/3*4 =

9/12 - 8/12 =   træk tæller fra tæller

9-8/12 = 1/12


Svar #2
08. april 2010 af MaleneHr (Slettet)

 okay mange tak (:
og ja, jeg bruger da åbenbart babysprog hva?(:


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2010 af Kebabrulle (Slettet)

Man lægger da ikke til og trækker fra. Man adderer og subtraherer? ;)


Svar #4
09. april 2010 af MaleneHr (Slettet)

 ej okay jer højrøvede matematik genier.
nu behøves der ikk mere kritik velda?


Skriv et svar til: Minusse med brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.