Matematik

hvordan?!

08. april 2010 af mtf1423 (Slettet) - Niveau: C-niveau

reducer (x+y) i anden - 2xy

isoler r i formlen l*r i anden +p = q

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af kiuwr (Slettet)

(x+y)2-2xy <=> (x2+y2+2xy)-2xy <=> x2+y2

l*r2+p=q <=> l*r2=q-p <=> r2=(q-p)/l <=> r=√((q-p)/l)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2010 af PeterValberg

(x+y)2 - 2xy = (x + y)(x + y) - 2xy = x2 + y2 + 2xy - 2xy = x2 + y2

eller

afhængig af, hvordan formlen ser ud i din opgave

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Mener du (x+y)2 - 2xy ? Udregn den toleddede størrelse og træk sammen til x2+y2 .

Brug redigeringsknapperne til at præcisere, hvad du mener.

Det andet udtryk er formodentlig (l•r)2 + p = q . Isoler (l•r)2 , tag kvadratroden (forudsat at q-p ≥ 0), og isoler r.

r = ±(√(q-p)) / l , q-p ≥ 0

#1 -2 - 3

Ja, så fik vi vist alle de forskellige fortolkningsmuligheder repræsenteret.

Til #0 - Det er vigtigt at skrive udtrykkene så præcist som muligt. Her kan du se, at det var muligt at fortolke din notation på forskellige måder. Matematik drejer sig blandt andet om at lære at udtrykke sig præcist.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2010 af PeterValberg

#3

(Vedr. Til#0) Nemlig Andersen11, det vil gøre det lettere, at give de rigtige svar :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
08. april 2010 af mtf1423 (Slettet)

jeg undskylder , men tusind tak for jeres hjælp alligevel :)

men jo, der skulle stå l*r2 +p =q


Skriv et svar til: hvordan?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.