Matematik

Koordinatsættet til P

08. april 2010 af Halenur (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder og er lidt lost. Opgaven lyder: I et koordinatsystem i planen er to linjer L og M bestemt ved parameterfremstillingerne:

l : (x over y) = ( 2 over 1) + t (-3 over 1), t E R

m: (x over y) = (0 over 4) + s (1 over -2), t E R

Linjerne L og M skærer hinanden i punktet P

a) Bestem koordinatsættet til P:

b) Bestem afstanden fra punktet Q(4,-3) til linjen L.

Er der nogle, der vil hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2010 af Rec (Slettet)

mener du x/y = 2/1 + t(-3/1)?


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2010 af PeterValberg

løses som to ligninger med to ubekendte, når værdierne for t og s er fundet, sættes de ind i den ene af parameterfremstillingerne og punktet, hvor de to linjer skærer hinanden, kan beregnes

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 - Der menes vist

l : (x ; y) = (2 ; 1) + t (-3 ; 1) , t ∈R

m : (x ; y) = (0 ; 4) + s (1 ; -2) , s ∈R

Sæt de to udtryk lig hinanden og bestem s og t af de to ligninger, hvorved skæringspunktet mellem de to linier er bestemt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - when LaTex takes over?


Brugbart svar (2)

Svar #5
08. april 2010 af PeterValberg

#4 jeps, men det er ikke altid de samme kommandoer, som i det program, jeg plejer at bruge, så det f..... nogen gange totalt op, men denne gang lykkedes det vist med et nogenlunde resultat :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. april 2010 af Rec (Slettet)

ah ja, det giver en del mere mening :) nu behøves min hjælp jo så ikke mere :)


Skriv et svar til: Koordinatsættet til P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.