Matematik

Parameter

08. april 2010 af Milll (Slettet)

angiv en parameterfremstilling og en ligning for linjen gennem punktet A(2,-3) med retningscektor a = (1,-5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Parameterfremstilling:

(x ; y) = (2 ; -3) + t (1 ; -5) , t ∈R

Prøv nu at finde liniens ligning. Bestem dens hældningskoefficient fra retningsvektoren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2010 af MN-P (Slettet)

(x,y)=(2,-3)+t*(1,-5)

Hældning -5/1=-5

y=-5x+b indsætter (2,-3)

-3=-5*2+b ⇒ b=7

y=-5x+7


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2010 af Proprium (Slettet)

En parameterfremstilling skrives:

(x,y) = (x0,y0) + t · (r1,r2)

- Det kan også skrives lodret, men det kan jeg ikke finde ud af. Indsæt de respektive værdier, og du har din parameterfremstilling. Ligningen bestemmes på følgende måde, idet retningsvektor = normalvektor-hat. Du får da:

a(x-x0) + b(y-y0) = 0 ⇔ 5(x-2) + 1(y+3) = 0 ⇔ 5x - 10 + y + 3 = 0 ⇔ 5x +y -7 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - vandret skrivemåde er skam ganske udmærket.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2010 af Proprium (Slettet)

#4 Nå, for søren. Min matematiklærer mener ellers, at det ser lidt sjusket ud, men der kan man bare se.


Svar #6
08. april 2010 af Milll (Slettet)

hvordan findes hældning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2010 af MN-P (Slettet)

Hældningen findes ud fra retningsvektoren som er a = (1,-5)

hældning y/x =-5/1 = -5


Skriv et svar til: Parameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.