Fysik

CuSO4

09. april 2010 af xIraqisteve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Så er jeg tilbage igen (:

- Hvad står CuSO4 for? Altså de enkelte bogstaver og tal.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Cu = kobber (latin cuprum)

S = svovl (latin sulphur)

O = ilt (latin oxygen)

O4 står for 4 iltatomer

CuSO4 = kobbersulfat


Svar #2
09. april 2010 af xIraqisteve (Slettet)

Mange tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2010 af sofiebille94 (Slettet)

Ved I hvad der sker med CuSO4 under elektrolyse??

Kan i give en forklaring?

Det ville være en kæmpe hjælp.. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2010 af mathon

anode:
              6H2O (l)  →  4H3O+ (aq)  +  O2 (g)  +  4e-

katode:
             Cu2+(aq)  +  2e-  →  Cu (s)
og
              2H3O+(aq) + 2e-  →  H2 (g)  +  2H2O (l)


Skriv et svar til: CuSO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.