Matematik

hjælp til harmonisk svingninger.

11. april 2010 af hjællp (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der ikke nogen der li vil løse eller forkalr mig det her sprg til min SRO?

 vis at sammenhængen mellem svingningstiden T for den harmoniske funktion og ω må være givet ved

(3) T*ω=2pi


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af peter lind

En harmonisk svingning kan beskrives matematisk med x = A*sin(ωt+φ). Se hvad  funktionen bliver til tiden t+T


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. april 2010 af mathon

       x = A·cos(ω·t + φ) = A·cos(ω·(to+Δt) + φ)  da cos-funktionen er en periodisk funktion

       x = A·cos(ω·(to+Δt) + φ) = A·cos(ω·to + φ+ ωΔt)
       når
               ωΔt = p·(2π) og p∈Z
for p = 1
       haves
                  ω·T = 1·(2π)

                  ω·T = 2π
............

i øvrigt er ω - af samme grund - defineret
ud fra
              ω = (2π)/T

....................
tilføjelse
              uanset om
den harmoniske svingning beskrives
                                                            x(t) = A·cos(ωt+φox)
                                                   eller
                                                            y(t) = A·sin(ωt+φoy)


Svar #3
11. april 2010 af hjællp (Slettet)

 tak:D


Skriv et svar til: hjælp til harmonisk svingninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.