Matematik

Komplekse tal

11. april 2010 af surfact1 (Slettet)

Hej

Jeg kan ikke få dette ligningssystem til at gå op, og det er en opgave uden hjælpemidler:

Løs nedenstående ligningssystem inden for C

x-y= i , 2x+3y=2+5i

Jeg får x til at være lig med (2+8y)/3, hvilket ikke stemmer overens med facit..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af mathon

I:  x - y = i                                       I multipliceres med 3 og kaldes III
II: 2x + 3y = 2 + 5i


III:  3x - 3y = 3i
II:   2x + 3y = 2 + 5i                        III og II adderes

     5x = 2 + 8i

     x = (2/5) + (8/5)·i                      som indsat i   I: x - y = i   giver

     (2/5) + (8/5)·i - y = i

     y = (2/5) + (3/5)·i


      


Svar #2
11. april 2010 af surfact1 (Slettet)

Tusind tak, har fundet fejlen! :)


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.