Fysik
bestemmelse af g
26. februar 2005 af
bobbie (Slettet)
jeg har lavet en graf,vha et forsøg, hvis funktion har ligningen Y=4,79x-0,01 (r^2-værdien=1,00). y angiver antallet af meter en kugle er faldet, mens x angiver den tid det har taget kuglen at falde den givne længde*med sig selv, altså en enhed sek^2.
Spørgsmålet: Find g udfra hældningen af den sidste graf og beregn den relative forskel fre værdien i Danmark. Nævn nogle fejlkilder som evt. kan forklarer forskellen.
Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal besvare dette spg. så hvis der er nogle som kan give mig et hint, vil det være super...
Spørgsmålet: Find g udfra hældningen af den sidste graf og beregn den relative forskel fre værdien i Danmark. Nævn nogle fejlkilder som evt. kan forklarer forskellen.
Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal besvare dette spg. så hvis der er nogle som kan give mig et hint, vil det være super...
Svar #1
26. februar 2005 af xyz (Slettet)
jeg er ikke sikker, men jeg mener, jeg har lavet en opgave, som svarer til din.
jeg havde nok sagt: 2*4,79 = 9,58 m/sek^2
derefter skal du sammenligne med tabelværdien (i DK) 9,82 m/sek^2
(9,82-9,58)/9,82*100= 2,44 %
jeg havde nok sagt: 2*4,79 = 9,58 m/sek^2
derefter skal du sammenligne med tabelværdien (i DK) 9,82 m/sek^2
(9,82-9,58)/9,82*100= 2,44 %
Skriv et svar til: bestemmelse af g
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
