Matematik

LIGNINGERR

12. april 2010 af Aleynaa

4x - (3x - 6) = 18              Jeg kan ik finde ud af denne her :s og hvordan man gør kan i ik vise mig det
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2010 af Kalinichenko (Slettet)

Først opløser du parentesen, og så skal du isolere x.

Altså:

4x-3x+6=18

x=12.

(:


Svar #2
12. april 2010 af Aleynaa

mange mangeee takk!! :) kan du også hjælpe mig med denne her 

12 - 5x = 4 + (4 - x )


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2010 af PMxD (Slettet)

 du gør det samme, du ophæver parentesen

+ foran en parentes ændre intet

- foran en parentes, så ændre du fortegn på alle led i parentesen
 

altså:

12-5x=4+4-x

og så reducerer du bare.. :)


Skriv et svar til: LIGNINGERR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.