Fysik

Elektricitet

26. februar 2005 af the87boy (Slettet)
Er der nogle, der kan svare mig på, hvordan jeg skal løse flg. opgaver:

En pære til U spænding har en effekt på P. Resistansen målt med et ohmmeter viser en resistans på R.
Bestem pærens resistans når den er tilsluttet en spænding på U.
Bestem trådens temperatur når denne har en alpha på A.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2005 af C.N (Slettet)

Er der ingen tal i opgaven eller er det udelukkende formler?

ellers

R=U^2/P

trådens temp:

deltaR(R2-R1)=R1*alpha*deltaTemperatur(t2-t1)

R1=modstanden ved temp1

Svar #2
26. februar 2005 af the87boy (Slettet)

Jeg kender ikke delta, så det er ret svært at beregne temperaturen med delta :S
Jeg har kun nogle af tallene, derfor vil jeg hellere gerne have formlerne

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2005 af C.N (Slettet)

Hov, jeg kan godt se jeg har skrevet det så det kan misforståes..

Delta betyder forskellen altså er

Delta R = R2-R1

Så formlen ser faktsik sådan her ud

(R2-R1)=R1*alpha*(t2-t1)

R1=modstanden ved temp1
R2=modstanden ved temp2


Håber det hjælper...

Svar #4
26. februar 2005 af the87boy (Slettet)

Hvad så med t1 og t2?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2005 af C.N (Slettet)

Temp 1 og temp 2

Svar #6
26. februar 2005 af the87boy (Slettet)

Der er det, jeg kender ingen af temperaturene :S

Svar #7
26. februar 2005 af the87boy (Slettet)

Hvad tror du, jeg kan gøre så :S

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2005 af C.N (Slettet)

R1 skal være modstnden ved 0 grader.

Du beregner Delta Temp det må være trådens temp

Svar #9
27. februar 2005 af the87boy (Slettet)

Pærens spænding er 220V og effekten er 60W.
Resistansen er 61.3 Ohm ved ohmemeter-målingen.
Kan det passe, at pærens resistans er 806,667 ohm, når den er tændt?

Pærens alpha er 0,0044K^-1
Nu kommer det mærkeligste, for jeg får temperaturen til at være 3.036,483 Kelvin. I mine ører lyder det som usandsynligt, eller er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2005 af C.N (Slettet)

Modstanden er god nok, men jeg får temp. til at være 2763 grader celcius

Svar #11
27. februar 2005 af the87boy (Slettet)

Det er jo også det, jeg får
Jeg ved ikke, hvor fejlen kan ligge, for bemærk jeg havde skrevet "Kelvin"

Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.