Matematik

Trekant

12. april 2010 af Mette12 (Slettet)

På figuren ses en retvinklet trekant med kateterne a og a+1.
Bestem for a=3 længden af hypotenusen, og bestem a,når længden af hypotenusen er kvadratrod af 13.
 

Har bestemt for a=3:
c2=a2+b2
c2=32+42
√25= 5
 

Men kan ikke det andet spørgsmål? nogen der kan hjælpe
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Det første er rigtigt. I anden del benytter du også Pythagoras' sætning

Løs denne andengradsligning.


Svar #2
12. april 2010 af Mette12 (Slettet)

#1 jeg forstår ikke den sidste linje  hvor bliver 2 af og hvorfor skal der stå -6?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Jeg dividerer med 2 (på begge sider af lighedstegnet) for at gøre de næste udregninger nemmere/pænere.


Svar #4
12. april 2010 af Mette12 (Slettet)

#3 nåå på den måde.

Når jeg løser ligningen får jeg resultatet 2 og -3. Så er a = 2 , fordi en side ikke kan være negativ ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Det lyder rigtigt. Længden af en side kan selvfølgelig ikke være negativ.


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.