Kemi

Mængdeberegninger

13. april 2010 af LiseHanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey.. Jeg sidder med noget kemi, som jeg har lidt problemer med at forstå og lave. Opgaven lyder:

Beregn massen af den mængde stof, som i hvert tilfælde skal anvendes til fremstilling af følgende opløsninger:

a) 1,00 L 1,00 M NaCl

b) 2,50 L 0,500 M MgBr2

c) 250 ml 0,200 M kaliumiodid

Jeg håber virkelig, at i gider at hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af beriksen (Slettet)

Du skal først finde stofmængden, så molarmassen og derefter kan du finde massen.

F.eks. giver a:

V = 1,00 L           c = 1,00M (mol/L)

n = c*V = 1,00 mol/L * 1,00 L = 1,00 mol

M(NaCl) = 22,99 g/mol + 35,45 g/mol = 58,44 g/mol

m = M*n = 58,44 g/mol * 1,00 mol = 58,44 g.

Håber du kan bruge det til noget :-)


Svar #2
14. april 2010 af LiseHanse (Slettet)

 Tak for svaret. Men er du sikker på man skal gange c og V med hinanden? Skal man ikke dividere det i stedet for


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2010 af beriksen (Slettet)

Ja, formlen er c = n/V -> n = c*V


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.